Van debat naar dialoog

Je bent leidinggevende en denkt regelmatig: hoe kan ik aan de hand van concrete vraagstukken nieuwe invalshoeken ontwikkelen en nieuwe ideeën aanboren om iets voor elkaar te krijgen? Hoe faciliteer ik het gesprek waarin verschillen niet leiden tot verwijdering maar juist tot verbinding en verrijking? De dialoog is een helpend instrument bij dit soort vragen. Maar hoe breng je dit in praktijk? 

Tijdens de meesterklas leer je hoe je van debat naar dialoog kunt gaan. Je leert de bouwstenen van de dialoog kennen én toepassen en kom je in contact met mensen die tegen dezelfde vraagstukken aanlopen. 

 

De dialoog

De essentie van de dialoog is het gezamenlijk onderzoeken van een vraag door aandachtig te luisteren, ervaringen te delen en te reflecteren op je eigen en andermans inzichten. Waar bij een debat of discussie verschillen tegenover elkaar worden gezet, gaat het bij een dialoog om het onderzoeken en voortbouwen op/benutten van verschillen.

Bij een dialoog kan iets nieuws ontstaan doordat mensen de kans krijgen ideeën, gevoelens, twijfel en kritische gedachten met elkaar uit te wisselen waardoor verdieping in het gesprek ontstaat. In het delen ontstaan vaak nieuwe gedragen oplossingsrichtingen die je als leider ondersteunen bij het uitzetten van de koers. 

 

Programma 

De meesterklas ‘Bouwstenen van de Dialoog’ kent een praktische invulling: 

  • Acht verschillende vormen van gesprek;
  • Wanneer is de dialoog wel/niet geschikt;
  • Zeven basisprincipes van de dialoog;
  • Uitdagende situaties;
  • Creëren van optimale bedding om de dialoog succesvol te laten zijn. 

TIjdens de meesterklas worden verschillende werkvormen aangereikt om te oefenen met (deelaspecten van) de dialoog. Werkvormen die geschikt zijn om toe te passen in iedere werkomgeving. 

 

Praktische informatie 

Datum Nader te bepalen 14.00 - 17.00

Locatie Nader te bepalen -  midden van het land

Prijs € 175,00 excl btw 

Max aantal deelnemers 12

 

De dialoog: een belangrijk instrument voor de toekomst!!

Meld je daarom aan! 

 

Wil je eerst meer weten? 

Mail dan naar info@leiderskunst.nl of bel met Karin Jensma, 06-30269249.