Leertraject leiderskunst

Heb je het gevoel dat je tegen de klippen op aan het werken bent? Een wankel evenwicht ervaart, doordat je voelt dat er aan je stoelpoten wordt gezaagd zonder dat je er de vinger op kunt leggen? Je schrikt van het medewerkerstevredenheid onderzoek? In de wandelgangen kritische geluiden hoort over jou en je team? 

Hoe ga je hiermee om? Wat vraagt dit van jou en je leiderschap? En vooral: hoe buig je je kwetsbaarheid om tot kracht?


Deze vragen vormen een leidraad in het leertraject Leiderskunst. Voor mensen die willen leren om telkens opnieuw hun eigenheid in te zetten in hun werk, ook bij tegenkrachten en stress. 


Lees de ervaringen van deelnemers over hun worstelingen en wat het leertraject hen heeft gebracht.

Voel je je aangesproken maar weet je niet goed of het iets voor je is? We brengen je graag in contact met een oud deelnemer die kan vertellen over zijn/haar ervaringen.


Inhoud van het leertraject
Met de andere (maximaal 7) deelnemers vorm je een leergroep, waarin je samen leert en ontdekt. In het leertraject wordt je uitgedaagd op emotie en rationaliteit, geest en lichaam, reflectie en actie.

Het traject bestaat uit drie blokken en een afsluitende bijeenkomst. De drie blokken volgen de drie fasen van de Verandermeander:

Blok 1 Bewustworden
In dit blok formuleer je op grondige wijze je leervraag. Waar sta je nu en wat wil je bereiken? Wat gebeurt er in je (werk)omgeving en hoe ga je daarmee om? In dit blok krijg je zicht op je talenten en je missie. Je wordt je bewust dat hoe dichter je bij jezelf blijft, hoe effectiever je leiderschap is.

Blok 2 Kiezen
Als je weet waar jij voor staat, kun je kijken hoe jouw bijdrage past in de opgave van jouw organisatie. En hoe jij je verhoudt tot de waarden die daarin leidend zijn. Wat wil je bijdragen aan je organisatie, aan je omgeving? En hoe wordt je daarin zelf uitgedaagd? Als je dat weet, kun je kiezen. Bewust kiezen, zonder dat je daarvan alle consequenties al kunt overzien.

Blok 3 Vormgeven
Jouw keuzes brengen veranderingen met zich mee. Hoe zet je wat je geleerd hebt in op de plek waar jij werkt?Welke mogelijkheden heb je, welk opties zijn er? Hoe realiseer je wat je werkelijk wilt? Tegen welk dilemma loop jij daarbij aan? In dit blok maak je een koersplan. Op weg naar de afsluitende bijeenkomst voer je dit plan uit.

Afsluitende bijeenkomst
Met je mede deelnemers maak je de balans op. Heb je je koers kunnen houden en gerealiseerd wat je je had voorgenomen? Tijdens de bijeenkomst geef je een presentatie over wat je in de voorgaande periode hebt geleerd. De opbrengsten worden met elkaar gedeeld en gevierd!

Coachingsgesprekken
Tijdens het traject krijg je 2 coachingsgesprekken om het geleerde verder te verdiepen.

Praktische informatie
Klik hier voor praktische informatie