Leertraject Kiezen

Je bent een werkende vrouw, die iedere dag tegen keuzes aanloopt. Welke kleren trek ik aan naar mijn werk? Ga ik naar de afscheidsreceptie van mijn vorige leidinggevende? Naast deze kleine keuzes zijn er ook grote keuzes. Hoe geef ik richting en vorm aan het werk dat ik doe? En doe ik dat werkelijk vanuit wie ik ben en wat ik wil, of laat ik me (af)leiden door de meningen van anderen?

Je bent niet de enige die het lastig vindt om te kiezen. Daarom organiseren we een traject Leiderskunst ‘Kiezen’ in 3 blokken, een leertraject waar vrouwen en hun keuzes centraal staan. Kiezen voor jezelf en vanuit jezelf. In alle drukte, ondanks het appèl dat van buiten op je wordt gedaan. Dat is niet gemakkelijk. En toch is het zo broodnodig. Vaak weet je diep van binnen al wat je wilt, maar is het nog niet uitgekristalliseerd. Of heb je beelden van wat je wilt, maar kun je het nog niet omzetten in handelen. Wellicht schrik je nog terug, en durf je er nog geen gehoor aan te geven.

Het resultaat is gericht op meer helderheid en vergroten van je zelfvertrouwen door te kiezen van binnenuit en het ontwikkelen van lef om daarvoor te gaan staan.

Inhoud van het leertraject 
Met de andere deelnemers vorm je een leergroep, waarin je samen leert en ontdekt. Het traject bestaat uit drie blokken van één dag en een afsluitende bijeenkomst. De drie blokken volgen drie fasen. 

Blok 1 Bewustworden
In dit blok formuleer je jouw leervraag. Waar sta je nu en wat wil je bereiken? Wat gebeurt er in je (werk)omgeving en hoe ga je daarmee om? In dit blok krijg je zicht op je talenten. Je wordt je bewust dat je voor keuzes maken dicht bij jezelf moet komen.

Blok 2 Kiezen
Als je weet waar jij voor staat, kun je kijken hoe jouw bijdrage past in de opgave van jouw (toekomstige) organisatie. Als je weet waar jij voor staat, kun je kiezen. Bewust kiezen, zonder dat je daarvan alle consequenties al kunt overzien. 

Blok 3 Vormgeven
Jouw keuzes brengen veranderingen met zich mee. Hoe zet je wat je gekozen hebt in op de plek waar jij werkt of wilt gaan werken? Welke mogelijkheden heb je, welke opties zijn er? Hoe realiseer je wat je werkelijk wilt? Tegen welk dilemma loop jij daarbij aan? In dit blok maak je een koersplan. Op weg naar de afsluitende bijeenkomst ga je dit plan uitvoeren. 

Afsluitende bijeenkomst
Met je mede deelnemers maak je de balans op. Hoe heb je je koers kunnen houden en gerealiseerd waarvoor je had gekozen? Tijdens de bijeenkomst geef je een presentatie over wat je in de voorgaande periode hebt gedaan en geleerd. De opbrengsten worden met elkaar gedeeld en gevierd! 

Heb je belangsteling, neem dan contact met ons op.